CUPA ROMÂNIEI LA KENDO

[Sam-Sho Club Timișoara, 1 martie 2016] Cupa României la Kendo va fi disputată la Timișoara, în 5-6 martie 2016! Organizată de Federația Română de Kendo și Clubul Sportiv Sam-Sho, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș, ediția a XXIII-a a competiției va reuni cca 100 de kendo-ka din România, Ungaria, Serbia, Bulgaria. Evenimentul sportiv internațional se va desfășura în sala Constantin Jude (Olimpia) unde, de la ora 9 în cele două zile, se vor succeda competițiile la echipe și individual, masculin și feminin, pe categorii de vârstă: copii, junior și seniori, +40 ani. Sâmbătă va avea loc o demonstrație de Iaido (arta sabiei vechilor samurai), iar duminică o demonstrație de Kyudo (arc japonez), susținute de membrii Clubului Sam-Sho. Accesul publicului la întreg evenimentul este liber.

afis kendo 2016

 

Kendō (剣道?), „calea sabiei”, este arta marțială japoneză a scrimei. Kendō este una din căile ce alcătuiesc budō și înglobează esența artelor marțiale japoneze. Este una dintre cele mai respectate și răspândite arte marțiale în Japonia, având însă milioane de practicanți și în afara țării sale de origine. 

Contact: Florin Ianăș, președinte Sam-Sho Club/Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea./0766494979 

Am participat la 3'rd Asia Oceania Kyudo Seminar si Campionatul European de Kendo

În perioada, 9-13 aprilie 2014, la Nagoya, Japonia, a avut loc un important eveniment pentru practicanții disciplinei Kyudo, The Third Asia Oceania Kyudo Seminar. Au fost prezenți 98 de participanți din 16 tări ( USA, UK, Rusia, Germania, Canada, Franța, Austria, Elveția, Finlanda, Polonia, Suedia, Letonia, România, China, Ecuador, Brazilia). România a fost reprezentata de Flavius Botorea, membru al clubului nostru. Evenimentul s-a încheiat cu exemane de grad, Flavius obținând gradul de 1 Dan, fiind primul kyudoka din clubul nostru care s-a format integral de la deschiderea sectiei, condusa de Corneliu Nicoară.

Seminarul a fost condus de reputați profesori japonezi:

 • Presedinte, Hanshi Kyu Dan, Mr. Takeo Ishikawa
 • Chief Koshi, Hanshi Hachi Dan, Mr. Hiroshi Okazaki
 • Koshi, Hanshi Hachi Dan, Mr. Yoshimitsu Usami
 • Koshi, Hanshi Hachi Dan, Mr. Masakazu Honda
 • Koshi, Hanshi Hachi Dan, Mr. Kinichi Sawada
 • Jyosyu, kyoushi Nana Dan, Mr. Mikio Enomoto
 • Jyosyu, kyoushi Nana Dan, Mr. Shimahei Osawa
 • Jyosyu, kyoushi Nana Dan, Mr. Minoru Kawanishi

Fiecare zi de pregatire a inceput cu o tragere demonstrativa, executată de maeștrii japonezi.
In seara zilei de 11 aprilie, au fost invitați la o recepție dată de organizatori, ocazie cu care într-o atmosferă placută și relaxată, s-au strans relațiile între participanți.

 kyudo aprilie 2014 1

kyudo aprilie 2014 2

kyudo aprilie 2014 3

 

În aceeași perioadă, 11-13 aprilie, s-a desfasurat Campionatul European de Kendo, la Clermont-Ferrand, Franța. Au participat 350 de kendoka din 33 de tări. Echipa națională a Româniai a participat la aproape toate probele (juniori, seniori, echipe), cu un lot de 11 kendoka. Craciun Dragos, membru al clubului nostru si selecționat în echipa națională a concurat atât la proba echipe seniori, cat și la individual. Echipa Romaniai, în primul tur al eliminatoriilor a luptat cu echipa Italiei. Italia a castigat, nu doar meciul acesta, ci si campionatul european. La individual, Dragos a intrat in primii 32 de kendoka, fiind inscriși 105 seniori.

 kendo 1

 

kendo 2

 

 

Cupa României la kendo, ediția a XXI-a

Cupa României la kendo, ediția a XXI-a

În perioada 22-23 martie, a avut loc la Miercurea Ciuc Cupa Romniei la kendo, ediția a XXI-a.

Membrii Clubul Sam Sho Timisoara au facut deplasarea la această ediție, cu o echipă nouă, fără experiență, singurul kendoka expermentat fiind Craciun Dragoș.

Au facut deplasarea kendoka care au acoperit toate categoriile de participare: echipe, copii, juniori, seniori masculin și seniori feminin.

Rezultate deosebite au avut Sujata Tamang, care a obținul locul 3 la echipe feminin și diploma pentru spirit de luptă și Moise Alexandru, locul 3 la juniori.

Fără experiență de concurs, toți membrii clubului au luptat cu dăruire și au reusit să iasă din grupe.

Craciun Dragos a ajuns în sferturi, dar asta nu a fost o surpriză, el fiind membru al echipei nationale care peste două saptamani va participa la Campionatul Europen de kendo care se va desfăsura în Franța.

Amintesc echipa care a facut deplasarea: Tudor Moise, Alexandru Moise, Sujata Tamang, Dan Martinescu, Alexandru Magiaru, Marcel Angelescu, Dragoș Craciun și Ianăș Florin, conducătorul clubului și arbitru.

 

Cupa 2014 1

 

Cupa 2014 2

Aniversare

ASTAZI SE IMPLINESC 22 DE ANI DE CAND AM FACUT PRIMUL ANTRENAMENT IN ACEST DOJO.
 

Japonia renaşte după dezastru

Excelenţa Sa Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România, s-a aflat, marţi, la Timişoara, pentru a deschide expoziţia fotodocumentară „Japonia renaşte după dezastru”. Momentele dezastrului şi tot ceea ce a urmat de atunci, eforturile impresionante pentru renaşterea şi reconstrucţia zonelor afectate, care continuă şi astăzi, sunt surprinse în instantanee impresionante în expoziţia deschisă în perioada 27 martie – 17 aprilie 2012 la Muzeul Banatului, în Bastionul Theresia (strada Popa Şapcă nr.4).

 

Japonia renaste dupa dezastru

Pentru oamenii din nord-estul nipon care au trăit zilele apocaliptice ale lui martie 2011, acest an a trecut altfel decât pentru tot restul lumii. O admirabilă ”lecţie japoneză” despre curaj, demnitate, regenerare şi solidaritate umană, demnă de luat în seamă. Căci în mijlocul nenorocirii, oamenii din fotografiile expuse zâmbesc, supravieţuitorii se îmbrăţişează, copiii se bucură de prăjituri, apocalipsa devine parte a vieţii trăită împreună.

„În 11 martie 2011, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaş val tsunami, care a devastat regiunea de coastă şi a afectat Centrala nucleară de la Fukushima provocând pierderi umane care se ridică la aproape 20.000 de morţi şi dispăruţi şi importante pagube materiale. Imaginile cuprinse în expoziţia de faţă sunt mărturii ale acelor momente dramatice şi a zilelor ce le-au urmat şi spun poveştile cutremurătoare ale supravieţuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiţi să trăiască în adăposturi speciale. Sunt mărturii despre oamenii obişnuiţi care au avut puterea de a depăşi greutăţile şi de a o lua de la capăt, aşa cum şi Japonia, o ţară adeseori lovită de dezastre naturale, a găsit forţa să renască în urma unui cataclism natural de o amploare fără precedent. Selecţia de faţă cuprinde imagini provenite din arhiva Ministerului Apărării din Japonia, a Universităţii Fukushima, ziarului Fukushima Minpo şi editurii KK Best Sellers”, a precizat Excelenţa Sa, Natsuo Amemiya.

Prezentarea expoziţiei de către ambasadorul nipon a fost urmată de un splendid recital de muzică japoneză în interpretarea ilustrului flautist Ionuţ Bogdan Ştefănescu, artistul venind la eveniment cu o adevărată panoplie de preţioase flaute japoneze, inclusiv un instrument Muramatsu din aur. Vernisajul s-a încheiat cu o demonstraţie de Kendo a juniorilor din Clubul Sam-Sho din Timişoara. Accesul publicului la expoziţia „Japonia renaşte după dezastru”este liber.