Echipa a doua a Romaniei s-a clasat pe locul III la Cupa balcanica la Kendo. Din team-ul medaliat cu bronz au facut parte si doi sportivi timisoreni, legitimati la Clubul Sam-Sho: Dragos Craciun (3 dan) si  Mihai Deliu (2 dan).

romania2balcaniada_tnCea de-a IV editie a competitiei s-a desfasurat in perioada 25-26 septembrie 2010, la Bucuresti, in Sala Polivalenta. Este pentru prima data cand s-a desfasurat in Romania un concurs de Kendo de o asemenea amploare. Pentru Cupa balcanica s-au 10 echipe din 6 tari, castigatoare fiind echipa 1 a Bulgariei. Pe locul 2 s-a clasat echipa 1 a Serbiei. Au participat echipe din Romania (doua echipe) Serbia (doua echipe), Bulgaria (doua echipe), Macedonia, Muntenegru si Moldova.


La individual, locul intai la juniori i-a revenit lui Alin  Chirea (Romania). La seniori, feminin si masculin, locurile intai au revenit tot reprezentatilor Romaniei, Maria Moise si Alexandru Stupu, ambii legitimati la clubul de Kendo din Constanta. La competitie au  participat peste 130 de sportivi.

Arbitrajul a fost asigurat de o delegatie oficiala a Federatiei Europene de Kendo, compusa din Alain  Ducarme 7°dan – presedinte EKF, Lorenzo Zago 7°dan, Michel Guentleur 7°dan, Daniel Labas 6°dan, Jean Claude Wolfs 6°dan, Daniel Delepiere 6°dan, alaturi de  Ishikubo Shinichi 5°dan, Ion Craciunel 5°dan, Buzas Csaba 4°dan, Ianas Florin 3°dan.

Senseii din delegatia oficiala a Federatiei Europene de Kendo au sustnut si un stagiu tehnic.Grupul timisorean Bega, a fost unul din sustinatorii evenimentului.
sursa: agenda.ro