Clubul de Kendo şi Iaido Sam-Sho Timişoara comemorează printr-un act cultural tragicele evenimente din Japonia, din urmă cu un an. Gest simbolic de solidaritate cu naţiunea niponă, evenimentul “Suburi pentru Japonia” se va desfăşura în data de 11 martie, de la ora 14:30, în Piaţa Victoriei din Timişoara. Reamintim că, în urmă cu un an, pe 11 martie 2011, un cutremur de 9 grade pe scara Richter, urmat de un catastrofal tsunami, a provocat moartea a peste 20.000 de oameni şi pagube fără precedent.

suburi

Suburi în Kendo (Calea sabiei) sunt exerciţii repetate de lovire cu shinai-ul (sabia de bambus) sau cu bokken (sabia de lemn) care întăresc corpul şi disciplinează mintea, ajutând la perfecţionarea practicantului de Kendo.

În Japonia se spune ca dacă faci 10.000 de tsuru (cocor) de hârtie (origami), kami (zeii), vor asculta rugămintea pe care o spui. Un gest asemănător vor face membrii Clubului de Kendo, la un an de la dezastrul din Japonia. Mii de lovituri de kendo, un efort susţinut, de grup, care să marcheze efortul poporului japonez în reconstrucţia ţării, comemorând şi dispariţia tragică a multor oameni. Suntem onoaraţi de a-l avea, alături de noi la acest eveniment, ca invitat, pe domnul Nobumitsu Takamatsu, ataşat cultural la Ambasada Japoniei în România, declară sensei Florin Ianăş, preşedintele Clubului de Kendo şi Iaido Sam-Sho.