În perioada, 9-13 aprilie 2014, la Nagoya, Japonia, a avut loc un important eveniment pentru practicanții disciplinei Kyudo, The Third Asia Oceania Kyudo Seminar. Au fost prezenți 98 de participanți din 16 tări ( USA, UK, Rusia, Germania, Canada, Franța, Austria, Elveția, Finlanda, Polonia, Suedia, Letonia, România, China, Ecuador, Brazilia). România a fost reprezentata de Flavius Botorea, membru al clubului nostru. Evenimentul s-a încheiat cu exemane de grad, Flavius obținând gradul de 1 Dan, fiind primul kyudoka din clubul nostru care s-a format integral de la deschiderea sectiei, condusa de Corneliu Nicoară.

Seminarul a fost condus de reputați profesori japonezi:

 • Presedinte, Hanshi Kyu Dan, Mr. Takeo Ishikawa
 • Chief Koshi, Hanshi Hachi Dan, Mr. Hiroshi Okazaki
 • Koshi, Hanshi Hachi Dan, Mr. Yoshimitsu Usami
 • Koshi, Hanshi Hachi Dan, Mr. Masakazu Honda
 • Koshi, Hanshi Hachi Dan, Mr. Kinichi Sawada
 • Jyosyu, kyoushi Nana Dan, Mr. Mikio Enomoto
 • Jyosyu, kyoushi Nana Dan, Mr. Shimahei Osawa
 • Jyosyu, kyoushi Nana Dan, Mr. Minoru Kawanishi

Fiecare zi de pregatire a inceput cu o tragere demonstrativa, executată de maeștrii japonezi.
In seara zilei de 11 aprilie, au fost invitați la o recepție dată de organizatori, ocazie cu care într-o atmosferă placută și relaxată, s-au strans relațiile între participanți.

 kyudo aprilie 2014 1

kyudo aprilie 2014 2

kyudo aprilie 2014 3

 

În aceeași perioadă, 11-13 aprilie, s-a desfasurat Campionatul European de Kendo, la Clermont-Ferrand, Franța. Au participat 350 de kendoka din 33 de tări. Echipa națională a Româniai a participat la aproape toate probele (juniori, seniori, echipe), cu un lot de 11 kendoka. Craciun Dragos, membru al clubului nostru si selecționat în echipa națională a concurat atât la proba echipe seniori, cat și la individual. Echipa Romaniai, în primul tur al eliminatoriilor a luptat cu echipa Italiei. Italia a castigat, nu doar meciul acesta, ci si campionatul european. La individual, Dragos a intrat in primii 32 de kendoka, fiind inscriși 105 seniori.

 kendo 1

 

kendo 2